Nancy Kerrigan er en berømt amerikanskskater. Han er en to-vinners vinner av OL, to ganger vunnet medaljer fra VM, og vant også USAs mesterskap. På grunn av intriger i landslaget ble et angrep begått mot henne, noe som kunne påvirke ikke bare sportskarrieren, men også helse generelt.

Biografisk informasjon

Kerrigan Nancy ble født i 1969 i en litenden amerikanske byen Woburn, Massachusetts. Jenta prøvde først på skøyter og ble på dem i 6 år. To år senere begynte hun å delta på kunstløpstrening, og i en alder av 9 vant hun for første gang i barnas konkurranser.

Den første treneren til fremtidens mester var TeresaMartin. Når Nancy var 16 år gammel, har det blitt den nye treneren Denise Morris, som snart ble erstattet av Mary og Ivy Skotvold. Denne coaching tandem bodde hos Kerrigan til slutten av hennes sports karriere.

kerrigan nancy overfall

I 1987 erklærte Kerrigan Nancy seg selv høytpå junior mesterskapet. 18-årig skatingskytter vant bare 4 plass, men tvunget til å snakke om seg selv som ledende eksperter i denne sporten. Etter 4 år vant Nancy bronse på US Championship. Dette resultatet fikk henne til å delta i VM, hvor Kerrigan igjen ble den tredje.

Ved OL-90 i Albertville viste figurskrideren en av de beste programmene og vunnet fortjent en bronsemedalje.

Angrep på idrettsutøveren

Før OL-94, en av de mesthøy profil hendelser i historien om kunstskøyter. For retten til å delta i konkurransen fra USA konkurrerte Nancy Kerrigan og Tonya Harding. Den sistnevnte, som ønsket å bli kvitt rivalen, ble part i plottet.

Nancy Kerrigan og tonhåring

Shane Stant ble pålagt å angripe Nancy ogbryte beinet hennes. Å finne en sportsvogn i Detroit, smuglet angriperen og slo Nancy Kerrigan med en klubb på hipen. Angrepet var så uventet at ingen kunne stoppe ham.

Heldigvis for sportskvinne, koster alt bareen alvorlig blåmerke. Denne hendelsen provoserte en veldig høy skandale i amerikansk og verdens kunstskøyter. Ironisk nok klarte Tonya Harding å unnslippe straffen og selv utført i OL, hvor hun bare tok det åttende stedet som et resultat.

Etter å ha savnet det amerikanske mesterskapet på grunn av denne skaden,Skuespilleren kom likevel med sin lovbryter i landets landslag. Kerrigan Nancy klarte helt å gjenvinne sin form og vant sølvmedaljen til OL i Lillehammer, andre kun til ukrainske Oksana Baiul.

Personlig liv

Etter å ha fullført sin sportscarriere giftet Nancy sin sportsagent og fødte tre barn: Matthew, Brian og Nicole. Familien bor i den amerikanske byen Linfield.

kerrigan nancy

Kerrigan Nancy delte ikke helt med kunstskøyter. Hun aksepterte gjerne invitasjonen til å delta i ulike konkurranser, som "Ice Wars" og "Champions on Ice".

Ex-figure skater hadde sin egen sportoverføre, og fungerte også som en kommentator i ulike konkurranser. Kerrigan er forfatteren av læreboken om teknikken til kunstskøyter "Artistry on ice." I 2004 ble Nancy introdusert til den amerikanske skøytehallen.